Hoogwaardige kwaliteit

Met CQC kiest u voor hoogwaardige kwaliteit in orthopedische ketenzorg. Ketenzorg is zorg waarbij meer disciplines betrokken zijn, zoals fysiotherapie voor en na een orthopedische ingreep, zoals een knieoperatie. CQC heeft wetenschappelijk onderbouwde behandelprotocollen ontwikkeld speciaal voor het fysiotherapeutische zorgtraject. Het gaat om zowel conservatieve zorg (zonder operatie) als de zorg voor en na een operatie, zoals bij een nieuwe knie. De behandelresultaten worden op vaste momenten objectief gemeten, geregistreerd en vergeleken (benchmark) via OrthoNet.

Specialisten met veel expertise

De fysiotherapeuten van CQC zijn opgenomen in een uniek register van zeer gekwalificeerde en ervaren professionals. Momenteel zijn er twee registers: voor de voorste kruisband en voor schouderrevalidatie. Meer registers zijn in ontwikkeling. Het fysiotherapeutisch handelen is via deze registers voor iedereen inzichtelijk en controleerbaar. Door middel van scholing moeten de fysiotherapeuten zich blijven bekwamen. Hun werkwijze ligt vast in behandelprotocollen die op wetenschappelijk onderzoek zijn gebaseerd.

Wetenschappelijk effectief behandeld

Als u kiest voor CQC, dan worden uw vorderingen op vaste momenten gemeten en geregistreerd ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek (BIBO: Better In Better Out). Aan de hand van deze metingen wordt er kritisch gekeken naar de resultaten van de fysiotherapeuten uit de CQC-registers. Ons streven naar een optimaal behandelresultaat wordt continu geanalyseerd en weergegeven in een benchmark. Hiermee bewaakt CQC de kwaliteit van operatie en revalidatie.