OrthoNet via licentie

Logo-OrthoNetU kunt als fysiotherapeut gebruikmaken van OrthoNet door een licentie aan te vragen. U sluit zich daarmee aan bij CQC en wordt opgenomen in een landelijk netwerk van ziekenhuizen, zelfstandige behandelklinieken en fysiotherapiepraktijken. Een deelnemende fysiotherapiepraktijk voldoet aan de CQC-audit voor orthopedische expertise en praktijkinrichting.

Geaccrediteerde scholing

Aan de CQC-audit is een geaccrediteerde nascholing gekoppeld. Deze verplichte scholing richt zich op het optimaliseren van kwaliteit en kennis van zowel de orthopedisch chirurgen als de fysiotherapeuten uit het CQC-netwerk. In samenwerking met Fysiometrics worden de netwerkfysiotherapeuten gekwalificeerd in klinimetrie. Het geprotocolleerde gebruik van meetinstrumenten in OrthoNet wordt geïmplementeerd en gemonitord door de experts van Fysiometrics. Dossiercontrole vindt plaats door een onafhankelijk epidemioloog van het UMC Maastricht.

Zorgeloos declareren

Declaratie van OrthoNet vindt plaats via Intramed met medewerking van Infomedics. Netwerkfysiotherapeuten dienen hun declaraties in conform de wensen van Achmea. Er is geen derde partij bij betrokken. Inschrijving in het CQC-licentieregister is voor Achmea voorwaarde tot vergoeding van de behandeling van haar verzekerden.